Set og Sket!

Årets sidste arrangement.
D. 13. dec. var der Adventsmøde i Aktivcentret, hvor Poul Nissen, Rurup, fortalte om sit liv. Fortællingen havde han bygget op over”De gode gamle dage”.
De gode gamle dage – i overført betydning, vel at mærke. Virkelig en meget gribende fortælling, som alle lyttede intenst til.
Vi var omkring 30 personer.
———————————————————-

Onsdag aften den 15. november er der mødt 47 efterlønnere og pensionister op til en hyggelig aften. Traditionen tro serveres der grønlangkål med tilbehør. Johanne Møller og hendes team har stået for indholdet i  gryderne til alles tilfredshed. Der blev spist rump og stump. Til dessert var der kirsebærtrifli og til sidst kaffe og småkager.

Der opstod i år et luksus problem. Hvor skulle vi sidde og spise.? Ovenpå var der ikke plads nok og ej heller i it lokalet. Så derfor blev der dækket op i forhallen. Det var også ret hyggeligt. Og dejligt med plads.

Kirsten Nielsen fortalte/oplæste anne doter og bagefter var det Ove Willadssen som have en sød historie at fortælle.

En dejlig og hyggelig aften.

 

——————————————
Den 4. oktober var der igen et velbesøgt arrangement i pensionist og efterlønsklubben, om demens.
Det var Sanne Juhl, datter af afdøde Margrethe og Markus Juhl, som i mange år boede på Tingvej i Branderup, og senere flyttede til Agerskov.
Sanne fortalte om demensen som først ramte Margrethe og et par år senere Markus. Hun fortalte om den måde hun og hendes to søskende havde formået at stå sammen om at hjælpe deres forældre. Sanne fortalte også om, hvordan det er som pårørende at skulle sende sine forældre på plejehjem, da det ikke længere var forsvarligt at have dem boende i hjemmet.
Det var en rørende fortælling.
Der var mødt 30 efterlønner og pensionister op for at høre og hilse på Sanne, som de fleste kendte på forhånd. Der blev serveret kaffe, småkager, boller og æblekage. En hyggelig eftermiddag. Godt det var indendørs, idet efterårsvejret viste sig med silende regn og blæst.
 
 ————————————————–
6. september 2017. Dagen hvor 42 pensionister og efterlønnere fra Arrild og Branderup, tog på vores årlige udflugt.
Klokken 8.45 ankom bussen til Aktivcenteret og dagens første stop var “Søhuset”, hvor vi besøgte glaskunstneren Vibeke Skov´s værksted og atelier. Vi havde taget kaffe og rundstykker med, hvilket faldt i “god jord”.
Klokken 12.15 havde vi bestilt middag på Egebjerg-Hansted forsamlingshus. Her indtog vi en dejlig middag og dessert.
Turen gik videre til Horsens Statsfængsel, hvor der var rundvisning og fortælling om, hvordan de indsatte havde haft det. Vi så også fanger Lorentzens gang som han havde gravet sig ud igennem.
Vi sluttede dagen af med kaffe på Cafe Coxy i Hedensted – og var hjemme i Branderup omkr. klokken 19.

———————————————————-

Så kom dagen hvor vi skulle en tur “ud i det blå”. Turen gik som bekendt til Margrethe og Preben Stenger, som er flyttet til Kalvø. Vejret var super, dejligt varmt og med fuld solskin. Vi sad på deres terrasse og nød udsigten over Genner Bugt, mens Preben fortalte om deres projekt fra begyndelsen til nu.

De er ikke helt færdige endnu. Preben er ved at bygge et hønsehus. Det skal være et kopi af deres eget hus bare i miniformat. Vi fik lov til at se udlejnings værelserne, som er dejlig indrettet. Kaffen blev serveret dels på terrassen og dels indenfor.
Derefter gik/kørte vi til selve Kalvø. Der fik vi en guidet rundvisning af Poul Stenderup. Vi besøgte også det Marietime Museum.
Kl. 17 gik turen hjem til Branderup. Vi hyggede og grillede pølser i pavillonen ved søen. Stemningen var god og det var så dejligt et vejr.
Snakken gik lystigt og stemningen var rigtig god mellem de 24 deltagere. En rigtig fin dag og aften. Sluttede med en aftensang.

—————————————————-

Den 26. april 2017 besøgte vi Damgaard Mølle.
Vi var 19 personer som kørte i private biler til møllen.
Vi startede med boghvedegrød (også kaldet tarre-grød), serveret med saft, hvidtøl, sirup og kanelsukker og ikke at forglemme en smørklat smør.

Der var dækket op i den gamle stald – og grøden smagte dejligt.

Efterfølgende var der rundvisning i den gamle mølle. Vi fik fortalt om boghveden, og om hvordan den blev forarbejdet. Vi kunne gå op i møllen på en smal trappe. Der var en samling af gamle arbejdsredskaber. Vi gik ud på den udvendige gang, svalegangen, derfra var der en god udsigt over området.

Derefter blev der åbnet ind til traktor museet. Der var en samling på godt 30 veteran traktorer, hestevogne og andre arbejdsredskaber.

Vi så også at der arbejdes på nye vinger til møllen. Disse bliver håndlavet. Det store spørgsmål er! Hvorfor bliver der kun lavet 3 vinger? Dette blev livligt diskuteret.

Så var der efterhånden blevet tid til aften kaffen. Igen var der dækket op i den gamle stald og der blev serveret boghvede vafler med syltetøj og flødeskum.

—————————————————————————

Henvisning til Tapio Juhls hjemmeside.

“De gode hensigters tid”
d. 15. marts var vi i Arrild til et meget fint foredrag med Tapia Juhl.

Tapio Juhl er født i Karelen (tidligere en del af Finland) i 1941. Han kom til Danmark i 1943 sammen med sin tre år ældre bror.
På grund af krigene mellem Rusland og Finland 1939 – 1945 blev omkring 80.000 børn i alderen fra et til ni år i det man kaldte ”verdenshistoriens største flytning” sendt til Norge, Sverige og Danmark. Danmark modtog 3.764. Af dem kunne 451 af mange årsager blive i Danmark. – Tapio er en af dem.
Det er den historie, han fortalte. Også om den enestående hjælp enkeltpersoner, organisationer og virksomheder frivilligt ydede for den finske sag.

————————————————-

Fællesspisning i Branderup marts 2017.

Pensionisterne var blevet bedt om at stå for fællesspisningen.
Det blev en travl men hyggelig oplevelse. Først blev der organiseret, købt ind, bagt kage, sat borde op, osv. og klokken 14 på dagen gik køkkenholdet i gang med selve madlavningen. 96 glade mennesker fra hele byen deltog i fællesspisningen.
FLOT OG FORNØJELIGT

 

———————————————

Fra Generalforsamling d. 8. febr. 2017

Efter endt generalforsamling, fortalte Edel og Egon Petz om deres fantastiske tur til Sydamerika. En god fortælling, som vi alle nød. 34 medlemmer havde tilmeldt sig. Klokken 18 spiste vi aftensmad, som bestod af glaseret skinke og flødekartofler, og som dessert fik vi citronfromage.  

 

—————————————-

 

Det første arrangement i 2017.

44 pensionister og efterlønner mødte op til en hyggelig eftermiddag i Aktivcentret hvor tidligere læge Jürgen S. Schmidt Toftlund fortalte om sit virke på Jutlandia i 1963.

Skibet havde et mandskab på 75 personer og ca. 75 turister / rejsende med om bord. Skibet blev hugget op i 1964, skibet blev bygget på Nakskov skibsværft i 1934.

Der blev vist lysbilleder fra skibet og de lande som skibet lagde til.

Til kaffen blev der serveret boller og brødlagkage.

En god eftermiddag.

————————————————


Set og sket 2016

Onsdag den 14. december kl. 14.30 advents møde i Aktivcentret.

Som altid var bordene pyntet flot. I dag med røde servietter og juledekorationer så den rigtige julestemning kom frem.

Der var fremmødt 19 glade, humørfyldte efterlønner og pensionister, som nød Gløgg / æbleskiver og kløben UHM

Alma bød velkommen og fortalte på festlig vis om de nye vitaminer HS ( hyggelige stunder) .

Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag hvor sognepræst Marianne Zeuthen fortalte lidt om hvordan det er at flytte til Sønderjylland. Derefter en oplæsning om en noget anderledes juletræs indkøb/afhentning.

En dejlig eftermiddag hvor emnet strakte sig fra HS vitaminer, til de kalorier der ikke feder og til de små dyr der er i klædeskabet som på forunderligvis gør tøjet mindre.

Branderup Pensionistforening og efterlønsklub

Ønsker alle en Glædelig Jul

samt et Godt Nytår.

————————————————————————————-

Grønlangkål spisning.

Er det blevet en tradition?
Grønlangkål med alt tilbehør, hamburgerryg, flæsk, kålpølser, brasede kartofler og selvfølgelig rødbeder.

Dertil en øl og en kold snaps.

Til dessert: Citronfromage med flødeskum.

Kaffe og småkager

Det var 32 glade  veloplagte pensionister og efterlønnere som mødte op i Aktivcentret den 16. 11. kl. 18.

Der blev budt velkommen af formanden.

Efter desserten underholdt Agnete med at læse en god og morsom historie op.

Tak for det Agnete.

Vi havde en dejlig og hyggelig aften.

20161116_184745 20161116_184810 20161116_200045

 

——————————————–

Foredrag ved Reza den. 12. oktober 2016

Onsdag den 12. oktober havde vi inviteret Raza til at fortælle om sit liv.

Reza er født i Iran og flygtede derfra. I 1985 bosatte han sig i Toftlund hvor han blev godt modtaget. Det blev en rørende fortælling hvor følelserne kom til udtryk. Der var stor spørgelyst blandt de 19 fremmødte.  Vi siger tak for en dejlig eftermiddag hvor vi nød de hjemmebagte boller og gammeldaws æblekage med flødeskum og gele.

IMG_20161012_160030IMG_20161012_144206IMG_20161012_144136

 

——————————————

Onsdag den 14. september 2016

Sammen med Arrild  Sogns efterløns-  pensionistforening  gik turen i år til Den gamle by i Århus.Vi gik på opdagelse i tidsperioden fra 1974 og derefter tilbage til 1800 tallet. Vores medbragte madpakker spiste vi i madpakkehuset  i Den Gamle By og der fik vi også eftermiddagskaffen. Aftensmaden spiste vi på den Gamle Grænsekro i  Christiansfeld. Vejret var dejligt,  (næsten for varmt). Vi havde en dejlig dag og som billederne viser: Rigtig hyggeligt med god snak og grin.

IMG_20160914_132456 IMG_20160914_144315 IMG_20160914_153456 IMG_20160914_153909 IMG_20160914_154859DSC_6017                             

——————————————————

Torsdag den 17.03.2016 sammen med Arrild

Foredrag ved Lone Clausen. Emnet var ” Enkeltbillet fra København til Rejsby”.

IMG_20160317_134857 1           IMG_20160317_155957

Der var mødt 39 personer som ønskede at høre Lone Clausen, som fortalte om de vanskeligheder der var ved at vokse op i København, for så senere at blive husmor på en gård i Rejsby. 

Det blev en festlig eftermiddag med sang , musik, brødlagkage, boller og en god kop kaffe.

IMG_20160317_142934 1

————————————————–
Generalforsamling 2016
——————————————-
Jakob Thøisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *