Arla investerer 80 mill. i Branderup

Arla investerer 80 mio. kr. i en ombygning af Branderup Mejeri, som fremover ikke producere gul ost, men mozzarellaost. Samtidig udvides kapaciteten fra 18.000 ton til 25.000 ton om året.

Omlægningen af produktionen er i tråd med de vækstambitioner, som Arla har sat i sin koncernstrategi 2017. Der er gode vækstmuligheder for mozzarella på mange af Arlas markeder – især i Kina, Mellemøsten og Rusland, der er tre af Arlas strategiske vækstmarkeder uden for EU.

– Efterspørgslen efter mozzarellaost er stigende. Og vi forventer os især meget af det kinesiske marked, hvor fast food industrien i disse år vokser hurtigt. De kinesiske forbrugere efterspørger for eksempel mozarellaost til pizzaer, og vi ser muligheder både i at levere til fødevareindustrien og detailhandlen, siger Jais Valeur, der er koncerndirektør med ansvar for Arlas globale produktion og produkter.

Øget kapacitet
Med investeringen opnår Arla en samlet kapacitet på 100.000 ton mozzarellaost om året. Der produceres i dag 75.000 tons på Rødkærsbro Mejeri i Danmark, men mejeriets maksimale kapacitet er nået. 

Arla mærker dog fortsat en stigende efterspørgsel, og det er baggrunden for at omlægge produktionen på Branderup Mejeri. Der vil blive produceret 25.000 tons på Branderup Mejeri, når omlægningen er gennemført.

Læs også: Arla kalder mælkeparti tilbage

Mejeriets nuværende produktion af hård gul ost flyttes til andre mejerier. En del af produktion vil blive flyttet til andre Arla-mejerier som det danske Taulov Mejeri, mens en anden del allerede er ved at blive flyttet til Arlas mejeri i Sonthofen i Sydtyskland. 

Klar til højsæsonen i 2015
Ombygningen af Branderup Mejeri kommer til at foregå i vinterhalvåret 2014/2015, da mælkeindvejningen traditionelt set er lavere i denne periode. Det betyder, at Branderup Mejeri forventes at være klar til at producere mozzarellaost, når mælkeindvejningen topper i 2015. 

Læs også: Dragsbæk puster nyt liv i smørkrig

– Det bliver en omvæltning for medarbejderne, og omlægningen kræver, at vi er omstillingsparate. Men jeg har tiltro til, at vi kommer godt igennem processen, siger Henrik Jessen, der er mejerichef på Branderup Mejeri. 

Branderup Mejeri har i dag ca. 80 medarbejdere, og Arlas forventning er, at investeringen i mejeriet kan langtidssikre det nuværende antal arbejdspladser på mejeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *